Sample Blog

Våra och dina resultat är beroende av ett samspel mellan kiropraktorn och patienten.

Bli bättre fortare

Vi vet att det kan vara tufft att få in också kiropraktik i ditt redan fullspäckade schema, men din hälsa är av högsta prioritet. Vi lovar att göra vårt yttersta för att vår del av samspelet ska fungera. Vi kommer att förklara vad din behandling innebär, respektera dina mål med din hälsa och övervaka dina framsteg. Samtidigt vill vi att du antar en så aktiv roll som möjligt i din behandling.

Följ din behandlingsplan

Din behandlingsplan baseras på samlad erfarenhet från tusentals kiropraktorer som har behandlat miljoner patienter. Du kan inte förvänta dig att komma i form efter att ha joggat ett par gånger i spåret, lika lite som du kan förvänta dig en förändring i din hälsa efter bara några kiropraktorbehandlingar. Verklig förändring tar tid. Varje ny behandling bygger vidare på den föregående, så att du blir lite bättre efter varje ny behandling. Om du missar behandlingar och inte följer din behandlingsplan, riskerar du att fördröja ditt tillfrisknande.

Ät rätt mat

Det är viktigt med nyttig mat. Undvik halvfabrikat som tappar mycket av de viktiga vitaminer och mineraler som vi behöver, och öka ditt intag av frukt och grönsaker. Se till så att din kropp har tillgång till de byggstenar som behövs för att läka de muskler och ligament som stödjer din ryggrad.

Vila tillräckligt

Om man kombinerar vila med kiropraktisk behandling kan detta hjälpa kroppen att läkas. Sov på en madrass som stöder ryggen ordentligt och ligg på magen eller sidan. Se till så att din kudde stöder nacken ordentligt. Vila är viktigt, men det får inte bli för mycket av det goda. Se till så du får den sömn du behöver, men undvik helst att ligga ner dagtid, då detta kan förlänga läkningsprocessen.

Motionera regelbundet

Motion är viktigt för att läkningsprocessen ska gå fortare. Vad du gör har mindre betydelse, bara du gör någonting. Om du inte är typen som gillar gym, så gör det inget. Gör det du trivs med. Gå, cykla, spring eller simma, bara du gör det regelbundet. Ta det lugnt i början och öka gradvis mängden träning. Du kan få specifika övningar av din kiropraktor om det är nödvändigt.

Drick mer vatten

Man kan ju tycka att det här med att dricka mycket vatten är mer av en trend än någonting annat. Men vatten har faktiskt en positiv effekt på din hälsa. När du väl känner dig törstig är du redan uttorkad till viss del, och detta kan ha en negativ inverkan på läkningsprocessen. Hur mycket vatten ska man dricka då? Dricker du kaffe eller te behöver du dricka samma mängd vatten enbart för att ersätta den vätskeförlust som dessa drycker ger. Så börja med att räkna ut denna mängd, och du kanske också behöver minska ditt intag av kaffe eller svart te. Sedan är det bra om du får i dig ytterliggare 3-4 glas vatten per dag (denna mängd kan öka avsevärt beroende på fysisk aktivitet).

Ge det tid och följ dessa råd

Din kiropraktor försöker rätta till det underliggande problemet som orsakar dina symptom. Detta tar tid. Din kropp har sitt eget schema och sina egna prioriteringar. Kiropraktisk behandling gör så att din läkningsförmåga maximeras. Vi tänker inte så ofta på vår hälsa. I vart fall inte förrän vi förlorar den. Då är vårt mål att bli bra så fort som möjligt. För att detta ska vara möjligt krävs ett samarbete mellan patienten och kiropraktorn. Vi använder åratal av träning och erfarenhet för att rätta till problem i ryggraden och vi vill att du följer dessa enkla råd så att du har de bästa förutsättningarna för att bli bättre fortare.

Våra och dina resultat är beroende av ett samspel mellan kiropraktorn och patienten.