Sample Blog

När symptomen slutligen kommer ringer patienten till oss för att få hjälp. ”Jag gjorde ingenting”, är något vi hör varje dag.

Fettet som täpper till dina blodkärl, som förser hjärtat med blod ökade just med 0.01%, efter att du åt den där kanelbullen. Tandköttet vid den bakersta kindtanden i vänster underkäke drog sig just tillbaka 0.06mm efter att du inte borstade tänderna så noga. Efter att du åt den där fiskfilén igår, så är halten giftigt kvicksilver i din kropp 0.02 gram högre än förra veckan.

Felet kommer gradvis

Det är det här som är problemet med våra så kallade livsstilssjukdomar. De kommer gradvis och smyger sig på, utan några klara symptom.

Vi ser resultatet av detta dagligen på Kiropraktorakuten. När symptomen slutligen kommer ringer patienten till oss för att få hjälp. ”Jag gjorde ingenting”, är något vi hör varje dag. Det är klart att en vuxen man inte ska börja gråta av smärta, efter att han har böjt sig framåt för att knyta skorna. Det var istället åratal av nonchalerande som gjorde skadan. Att man böjde sig framåt var bara den sista droppen.

De som tror på talesättet ”Man ska inte laga det som inte är trasigt”, är ironiskt nog de som oftast är pedanter med sin gräsmatta, byter olja regelbundet på bilen, och alltid byter batterier i brandvarnaren i god tid. Men att man skulle komma in på en kontroll, för att se hur nervsystemet och ryggraden fungerar är inte aktuellt.

Detta faktum är ett mysterium. Om du vet varför det är så, berätta gärna det för mig. Det kommer att minska mängden magsyra i min magsäck med ungefär 0.2% eller kanske mer!