Ryggsmärta

Det finns flera orsaker.

Det finns många källor till smärta i ländryggen. Två vanliga exempel är smärta från lederna i ländryggen som sitter mellan varje kota eller från diskarna, som fungerar som ryggens stötdämpare.

Smärta i ländryggen är vanligt, men det är för den sakens skull inte normalt. Smärta i ländryggen är ett tecken på att något är fel. Hos vissa kan smärtan i ländryggen försvinna av sig självt och andra använder värktabletter för att dämpa symptomen. Men den underliggande orsaken till smärtan i ländryggen försvinner inte och problemet blir gradvis sämre.

Man har flera möjligheter när man har ont i ryggen:

  • Ignorera smärtan (problemet blir värre)
  • Vila (förlänger läkningsprocessen)
  • Göra övningar (tar inte hand om problemet)
  • Styrketräning (man tränar med problemet kvar)
  • Massage (tar inte hand om problemet)
  • Mediciner (dämpar symptomen)
  • Operation (Riskfyllt, drastiskt, ineffektivt)

Vad gör en kiropraktor?

Kiropraktorer använder istället justeringar för att återskapa normal rörlighet av kotorna i ryggen. Enkelheten och effektiviteten i denna metod är väl dokumenterad i en lång rad vetenskapliga studier och har hjälpt många att undvika behandling med t.ex. smärtstillande eller inflammationsdämpande mediciner, som ger biverkningar. Behandling hos en legitimerad kiropraktor är säker, naturlig och effektiv.

Ta reda på om ditt problem med ryggsmärta kan behandlas av en kiropraktor och njut av de goda resultat som många patienter redan har upptäckt.

Vanliga Frågor och Funderingar om ryggsmärta

1. Är det inte normalt att ha lite ont i ryggen då och då?
All smärta, i varje ålder, är ett tecken på att något är fel. Din kropp använder smärta för att tala om för dig att en gräns har nåtts eller att ett problem har skapats. Eftersom som vi kan anpassa oss, ignorerar vi ofta mindre krämpor. Smärtan kanske försvinner tillfälligt av sig självt, men det underliggande problemet blir sannolikt värre under tiden och blir gradvis svårare och mer kostsamt att få bort.
2. Men kan man inte äta värktabletter då?
Kiropraktik använder sig inte av mediciner. Vi tror på naturliga metoder. Om det används korrekt kan t.ex. is ha en smärtlindrande effekt, utan de biverkningar som t.ex. Panodil och Ipren har.
3. Varför föreslog inte min läkare kiropraktorbehandling?
Detta håller på att förändras. Åratal av förutfattade meningar och skepsis, ger vika för vetenskapliga bevis för effekten av vår behandling. Det tar tid att förändra dessa attityder. Men när fler och fler söker alternativ till mediciner och operationer, ökar också de tillfällen då en läkare rekommenderar en kiropraktor.
4. Hur fungerar kiropraktik?
Kiropraktik fungerar därför att du är en självläkande och självreglerande organism som kontrolleras av ditt nervsystem. Millioner av instruktioner flödar frän din hjärna, genom din ryggrad, och ut till varje organ och vävnad i din kropp. Signaler som skickas tillbaka till hjärnan bekräftar att din kropp fungerar som den ska. Nedsatt rörlighet av kotorna i ryggraden kan störa denna kommunikation genom att irritera nerverna mellan kotorna, och leda till nedsatt funktion i din kropp. Specifika justeringar av kotorna kan förbättra denna kommunikation och hälsa återvänder ofta när nervsystemet kan kommunicera effektivt med resten av kroppen.
5. Hur många behandlingar krävs det?
Vissa patienter märker en förbättring snabbt. För andra tar det längre tid innan de märker någon skillnad, ibland flera veckor eller t.o.m. månader av behandling. Om du har haft ont i ryggen under flera månader eller t.o.m. år kan det ta lång tid innan du känner dig bättre. Vi kommer att följa upp dina resultat över tid och ändra våra rekommendationer om det skulle vara nödvändigt.
6. Tänk om kiropraktik inte fungerar?
Det är vanligt med ryggvärk, men det är för den sakens skull inte normalt. Varje smärta eller värk har en orsak. Även om vi mot förmodan inte kan hjälpa dig, kan vi skicka dig vidare till andra specialister som kan göra det. Din hälsa är det som är viktigast för oss.