Skip to main content

Hur ofta bör du gå till en kiropraktor?

En gång är ingen gång!

När du för första gången kommer till din kiropraktor kanske du är en av de som frågar ”hur ofta behöver jag komma?”. Ofta är svaret man vill ha: “en gång”, men kiropraktisk behandling, liksom många andra saker som är bra för oss, gör sällan någon skillnad för din hälsa eller ditt välmående efter bara ett tillfälle.

En anledning till att ett enda besök hos din kiropraktor inte ger någon långsiktig förändring beror på att det oftast tar flera år för problemet som man söker för att utvecklas, och det kan ta många behandlingstillfällen att rätta till problemet. Och kom ihåg, det är inte smärtan som är problemet, det är bara ett symptom på ett underliggande problem.

Att träffa en kiropraktor är lite som att gå till gymmet och träna. Det kräver tid, frekvens och upprepning.

Ett sätt att se på saken är att det är som det tusende strået som knäcker kamelens rygg. Ett problem byggs på dag efter dag när du sitter kurad vid ditt skrivbord, eller vrider och vänder på dig när du lyfter, eller spänner dig över den dagliga stressen i ditt liv, och så plötsligt en dag när du böjer dig ner för att knyta skorna så börjar det göra ont! Du kan vara säker på att det inte var det faktum att du knöt skorna som orsakade problemet, det var bara det tusende strået som knäckte kamelens rygg (eller det som blev för mycket för din rygg) och det är därför som du har ont.

Det kommer som regel att ske förändringar i de muskler som stödjer din ryggrad över tid tills dina muskler inte klarar av att hantera mer och symptomen kommer. Eftersom problemet att har tagit tid att utveckal kommer det också att ta tid att få bort det. Så, att gå till din kiropraktor är lite som att gå till gymmet och träna. Det kräver tid, en viss frekvens och upprepning.

Men hur lång tid kommer det att ta och hur ofta behöver du kontrolleras av din kiropraktor? Alla är olika, så din kiropraktor kommer att, baserat på tidigare klinisk erfarenhet och vad dina mål är, ge rekommendationer som passar ditt unika fall.

Vetenskapliga studier tyder på att om du träffar din kiropraktor oftare i starten av din behandling leder det till långvariga, välgörande resultat i hur din ryggrad och ditt nervsystem fungerar, men hur stor effekt just du får beror på ditt unika problem. Kom ihåg att när du träffar din kiropraktor, är de rekommendationer du får baserade på tidigare klinisk erfarenhet, och att forskning tyder på att mer frekventa behandlingar gör den största skillnaden för din hälsa och ditt välmående.

Author

Super User

Vi hjälper dig till ett
liv i rörelse!