Skip to main content

Gör din kropp några misstag?

Har du någon gång glömt namnet på en person du träffar på stan? Har du någon gång sagt en sak men menat en annan?

Detta är funktioner av vårt medvetande. Det finns dussintals med ”hjälp dig själv” böcker som ger tips på hur man kan förbättra sitt minne, förbättra sitt ordförråd eller stärka oss mentalt.

Vad du inte hittar i din bokhandel är böcker med tips på hur du kan förbättra hur ditt hjärta reagerar på adrenalin eller hur du kan förbättra hur väl dina lungor syresätter blodet. Varför? Därför att detta är bara två exempel på de miljontals funktioner som din kropp övervakar och reglerar utan att du behöver tänka på det.

Så hur hänger detta ihop med huvudvärk? Eller smärta i ländryggen? Eller din möjlighet att vrida på huvudet när du ska backa med bilen?

Som det visar sig, väldigt mycket!

Din kropp är programmerad för att överleva. Nästan alla de tecken eller symptom som vi traditionellt tänker på som sjukdom är bara din kropps bästa möjliga försök till överlevnad. Inga fel. Inga misstag. När din kropp känner sig hotad, reagerar den på en mängd olika sett för att få din uppmärksamhet. För att få till en förändring. För att lära dig en läxa. För att signalera att de resurser du använder för att anpassa dig är slut.

Detta är fascinerande. Också radikalt. Och tänk på att allt detta kontrolleras av ditt nervsystem – kiropraktorns primära fokus.

Author

Super User

Vi hjälper dig till ett
liv i rörelse!